Otthoni vércukorszint mérés

cukorOtthoni vércukorszint mérés

 

A cukorbetegség globális népegészségügyi probléma, mivel évről évre nő a cukorbetegséggel élők száma. A Nemzetközi Diabétesz Szövetség szakértői szerint idén a világon már közel 500 millió cukorbeteg él. Magyarországon több mint 600 ezren cukorbetegek, közülük 170 ezren szednek valamilyen inzulinkészítményt.

A cukorbetegség kialakulása mindig az elégtelen inzulinhatás következménye. Az úgynevezett 1-es típusú cukorbetegségben az inzulint termelő sejtek pusztulnak el, míg a 2-es típusú cukorbetegség igazi civilizációs betegség. Kialakulása szoros összefüggést mutat az elhízással és a mozgásszegény életmóddal. Jelentős elhízás esetén genetikai hajlamosító tényezők nélkül is számítani kell a cukorbetegség kialakulására, ugyanis a nagy mennyiségű zsírszövetet hordozókban csökken a sejtek inzulinérzékenysége.

Fontos tudnivaló, hogy a vércukor normál értéke éhgyomri állapotban 4,0 – 5,0 mmol/l körüli, de mindenképpen 6,0 mmol/l alatt van. Étkezések után a vércukorszint átmenetileg megemelkedik, de egészséges egyénben két órával az étkezés után 7,8 mmol/l alatt kell, hogy maradjon. Cukorbetegségről akkor beszélünk, ha az éhgyomri vércukor értéke 7,0 mmol/l, vagy e feletti, az étkezések utáni két órás érték pedig 11,1 mmol/l, vagy ennél magasabb. A vizeletben normális körülmények között cukor nem mutatható ki, cukorbetegségben viszont megjelenhet. 

A diabétesz mai tudásunk szerint nem gyógyítható, de kitűnően karbantartható, a szövődmények megelőzhetőek. Ha azonban a cukorbetegség évek óta fennáll, alattomos szövődmények alakulnak ki és ennek következtében romlik a beteg életminősége és életkilátása. Sajnos egyre több fiatalt is érint a 2-es típusú cukorbetegség, amelyhez hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, az elhízás, a kevés mozgás.

Szeretnék Önnek megoldást kínálni erre az esetre, hogy a vércukorszint mérésére az Ön megszokott otthoni (vagy munkahelyi) környezetében kerüljön sor. Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, és  az előre egyeztetett és visszaigazolt időpontban és helyszínen felkeresem Önt, ahol korszerű, és pontos mérési eredményt szolgáltató készülékkel elvégzem a vizsgálatot. Ezt követően annak eredményét azonnal átadom Önnek. Ennek során messzemenően figyelembe veszem a személyiségi és betegjogokat. Az eredmény kiértékelése és az esetlegesen szükséges további lépések meghatározása háziorvosának vagy szakorvosának feladata.

Ezzel a megoldással igen sok időt és kényelmetlenséget tud megtakarítani, és stresszmentessé tudja tenni ezt a fontos beavatkozást. A kért vizsgálatot térítés ellenében vállalom, amelyek díjairól az árak menüpontban tájékozódhat.

A szolgáltatás Budapest területén az I., II., III., IV., V., VI., VII., IX., XII., XIII. és XIV. kerületekben vehető igénybe. Esetenként ettől eltérő területen külön megállapodás és díjszabás alapján kérhető.

A vércukorszint mérésre készülve itt találhat hasznos, gyakorlati információkat.